Fagpressen skrev

Folkeskolen
Alle tiders mad anmeldt i Folkeskolen:
Lærernes fagblad har anmeldt Alle tiders mad og vi tillader os at citere fra anmeldelsen:

"I skolernes projektorienterede verden kommer dette materiale som en fuldtræffer. Det er den første samlede fremstilling til skolebrug af madens og måltidets kulturhistorie i dansk perspektiv."

"Materialet henvender sig først og fremmest til folkeskolens historie- og hjemkundskabsundervisning, men er særdeles velegnet i relevante projekter, men alle med interesse for emnet kan have glæde af dette særlige stykke danmarkshistorie."

Den fulde anmeldelse kan læses på Folkeskolens hjemmeside. Gå ind under "links" og klik dig frem til den.

Anmeldt af Birgit Østergaard i august 2005.
_________________________________________________________

Hjemkundskabslærerne fagblad Hjemkundskab giver disse ord med på vejen:
"Der ramte han plet - tænkte jeg, da jeg fornylig blev bekendt med, at Claes Benthien har udviklet et undervisningsmateriale til os, som handler om mad, måltider, råvarer, landbrug, husdyr, handel, køkkenredskaber, bordskikke m.m. op gennem forskellige historiske perioder."

"Anskuer man materialet ud fra Fælles Mål for obligatorisk Hjemkundskab, så er her fokus på slutmålene:

- give eksempler på måltidets sociale, kulturelle og historiske aspekter - beskrive forskellige madkulturer - bruge og vedligeholde redskaber, udstyr og tekniske hjælpemidler - give eksempler på fødevarers vej fra jord til bord."

"Der lægges ikke op til, at materialet skal benyttes fra A-Å, men derimod til at anskue historiske, sociale, kulturelle, etiske og æstetiske vinkler på mad og måltider, og meget gerne i en tværfaglig sammenhæng, hvor faget historie er selvskreven."

"Brugerflade og design er indbydende, overskueligt og meget nemt at navigere rundt i. Filmene er meget naturtro. Teksterne er skrevet i et pænt fortællende sprog, som forsøger at kæde historierne sammen for læseren."

"...prisen på 648,- for en "Flerbrugerlicens" må siges at være absolut rimelig. Hvis fagkontoen er meget beskeden, kan det anbefales at deles med historiefagkontoen om anskaffelsen."

Alle tiders mad blev anmeldt af Ellen Thisted i "hjemkundskab", nr. 3, juni 2005.
____________________________________________________________________


Præsentation af Alle tiders mad på TV2 Lorry
Se og hør mere om Alle tiders mad! TV2 Lorry har lavet et indslag om Alle tiders mad, hvor tilrettelæggeren Claes Benthien fortæller om projektet. Der bliver også vist små filmklip fra dvd’en. Gå ind under links og find indslaget.

____________________________________________________________________
P4 Københavns Radio
"Gevinsten er at den (Alle tiders mad)samler viden fra rigtigt mange gode og fantastiske historiske kilder; materialer, bøger...i én cd-rom, så man får overblikket og kan fordybe sig."

Anmeldt af Helle Brønnum Carlsen